Εταιρεία

Η εταιρεία Νίκζας Α.Ε.
ξεκινά την λειτουργία της από το 1970
όταν τα τρία αδέρφια
(Δημήτριος, Ζήσης και Ιωάννης) Νίκζας,
αρχίζουν να συλλέγουν γάλα και να παράγουν τυριά
στα βουνά του Γράμμου και του Καϊμακτσαλάν.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν δύσκολα, όμως η εργατικότητα, η βαθιά γνώση της παράδοσης και το μεράκι των αδερφών Νίκζα για την παραγωγή ποιοτικών τυροκομικών προϊόντων, έφεραν σιγά σιγά την ανάπτυξη. Το 1978 ιδρύουν την εταιρεία Αφοί Π. Νίκζα ΟΕ και κατασκευάζουν ένα πρότυπο τυροκομείο στο χωριό Παραπόταμος του Νομού Λαρίσης.

Η φέτα, το κεφαλοτύρι, το μανούρι και το ανθότυρο είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που παράγουν. Με το πέρασμα των χρόνων και την συμμετοχή της δεύτερης γενιάς στην εταιρεία δημιουργούνται νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στο 2ο χλμ Ε.Ο. Μακρυχωρίου- Παραποτάμου.

Σε μια περιοχή που απέχει μόλις 18 χλμ από την πόλη της Λάρισας και 2 χλμ από την Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης. Οι νέες εγκαταστάσεις 5000 τ.μ. περιλαμβάνουν όλους τους χώρους για την παραγωγή, την ωρίμανση και τη διάθεση των τυροκομικών προϊόντων της εταιρείας. Ο σύγχρονος τεχνικός εξοπλισμός και το άρτιο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου ολοκληρώνουν την επένδυση της εταιρείας το 2000.

Το 2007 η εταιρεία μετονομάζεται σε Νίκζας Α.Ε. και θέτει νέους υψηλότερους στόχους. Η συσκευασία των τυροκομικών προϊόντων διαμορφώνεται σε νέες φόρμες με βάση τις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς, καθώς η πιστοποίηση κατά ISO 22000:2005 είναι πλέον γεγονός. Τα προϊόντα αρχίζουν να εξάγονται στις μεγαλύτερες και απαιτητικότερες αγορές του κόσμου όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία, τη Κύπρο και την Αμερική.

Βασικός στόχος της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι να πρωταγωνιστεί στο χώρο των παραδοσιακών ελληνικών τυριών, να εμπλουτίζει την γκάμα των προϊόντων της και να κατακτήσει τις νέες αγορές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.